Ez a saláta szuper egészséges és nagyon finom :) A mennyiségeket csak úgy megközelítőleg írom, mert tényleg nem szoktam méricskélni, csak úgy ránézésre és kóstolásra készítem, ti is csináljátok így 😊
- 3-4 közepes cékla
- 200 gr rukkola
- 200 gr Feta
- só
- extra szűz olívaolaj
- oregánó
- 1-2 citrom leve
- 3-4 maréknyi dió
A céklákat mosd meg és hámozd meg. Úgy egészben mehetnek főni. Amíg főnek, a diót tedd be 10 percre a sütőbe, hogy megpiruljanak. A rukkolát sózd meg, locsold meg 1-2 ek olívaolajjal és citromlével (ne sajnáld a citromlevet, nagyon finom tőle). Tedd egy szép tálra. A megfőtt céklát kockázd fel, és ha már kihűlt, szintén sóval, borssal, citromlével ízesítsd, majd mehet a rukkola tetejére. A céklára mehet a felkockázott feta, arra pedig a feldarabolt, pirított dió. Vékony csíkban locsold meg az egészet egy kis olívaolajjal és szórd meg oregánóval, és már kész is😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése