- 2-3 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 padlizsán
- 500 gr paradicsom (vagy hámozott paradicsomkonzerv)
- 1 kanál sűrített paradicsom
- 300 gr bulgur
- 4 dl leves (zöldség vagy hús, mindegy, lehet kockából is)
- só, bors
Tetejére ízlés szerint:
- marék dió
- kb 2 dl joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- apróra vágott zöld (pl. petrezselyem, zöldhagyma stb.)
Az olívaolajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a kockára vágott padlizsánt. Pirítsd az egészet együtt, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és a bulgurt. Öntsd fel a leves felével és add hozzá a felkockázott paradicsomot is. Sózd, borsozd, majd add hozzá a maradék levest is. Közeben piríts meg egy marék diót a sütőben, vágd apróra. A görög joghurtban keverd el a sót és az apróra vágott fokagymát. Az elkészült bulgurt locsold meg a joghurttal, szórd meg a pirított dióval és az apróra vágott petrezselyemmel/zöldhagymával és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése