11/21/2020

Paradicsomos padlizsános bulgur


  • 2-3 ek olívaolaj
  •  1 vöröshagyma
  • 1 padlizsán
  • 500 gr paradicsom (vagy hámozott paradicsomkonzerv)
  • 1 kanál sűrített paradicsom
  • 300 gr bulgur
  • 4 dl leves (zöldség vagy hús, mindegy, lehet kockából is)
  • só, bors

Tetejére ízlés szerint:

  • marék dió
  • kb 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • apróra vágott zöld (pl. petrezselyem, zöldhagyma stb.)

Az olívaolajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a kockára vágott padlizsánt. Pirítsd az egészet együtt, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és a bulgurt. Öntsd fel a leves felével és add hozzá a felkockázott paradicsomot is. Sózd, borsozd, majd add hozzá a maradék levest is. Közeben piríts meg egy marék diót a sütőben, vágd apróra. A görög joghurtban keverd el a sót és az apróra vágott fokagymát. Az elkészült bulgurt locsold meg a joghurttal, szórd meg a pirított dióval és az apróra vágott petrezselyemmel/zöldhagymával és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: