8/10/2010

Rozskenyér


  • 250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 200 gr finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 2 kk só
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 tasak instant élesztő
A 2 féle lisztet keverd össze a sóval és a köménnyel. A kenyérsütőgép aljára mehet a langyos víz és a langyos tej, erre a lisztes keverék, erre pedig az élesztő. Alapprogramon süsd, borítsd ki, hagyd picit hűlni, és már szeletelheted is:)

Ha nincs kenyérsütő géped, így készítsd:

Öntsd össze a langyos tejet és a vizet, adj hozzá 1 ek mézet, és futtass fel benne 2,5 dkg élesztőt. Keverd össze a 2 féle lisztet, a sót és a köményt, add hozzá a felfuttatott élesztőt, dagassz belőle szép síma tésztát, és hagyd 2 órát kelni. Gyúrd át a tésztát, formálj belőle cipót, hagyd még egy fél órácskát pihenni, majd kend meg a tetejét vízzel. 190 C-on süsd kb. 50 percig.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szép