- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 2 leves kocka
- 1 l víz
- 1 nagyobb krumpli
- 1 nagy (vagy 2 közepes) cukkini
- só
- bors
- pici ételízesítő
- egy marék friss bazsalikom
A felmelegített olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát az áttört fokhagymával együtt, és öntsd fel 1 l forró vízzel, amiben előzőleg feloldottad a leveskockákat. Add hozzá a meghámozott, kockákra vágott krumplit és a szintén meghámozott és kockákra vágott cukkinit. Főzd közepes tűzön kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek puhára nem főnek. Adj hozzá egy marék apróra vágott bazsalikomot, sózd borsozd, ízlés szerint, ha szükséges, adj hozzá egy kis ételízesítőt is. Főzd még egy pár percig, majd vedd le a tűzről, és botmixerrel mixeld az egészet krémesre.
P.S: Szeretjük a krémleveseket, nagyon. Gyorsan elkészülnek, és telis tele vannak a friss zöldségek zamatával. Annál is inkább, mert a cukkinit és a bazsalikomot is Anyu frissen szedte a kertjéből, és annak nincs is párja:)
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, a cukkini az egyik kedvencem:) A tálalás iz klassz:)
Megjegyzés küldése