7/02/2022

Lisztmentes, cukormentes clafoutis zabpehelybből

 Itt a nyár, jobban odafigyelünk a cukor és liszt bevitelre :) Persze ettől még nem kell lemondani egy egy finom falatról :) Ez a zabpehely clafoutis is ilyen. Én nagyon szeretem, remélem, nektek is tetszeni fog :)



  • 200 gr aprószemű zabpehely
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 60 gr eritrit
  • vaníliakivonat
  • 1/2 kk fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • tetejére cseresznye, erdei gyümölcs

A zabpelyhet keverd össze a tejjel, és tedd félre amíg a többit készíted. Egy külön tálban keverd össze a tojásokat az eritrittel a fahéjjal, egy csipet sóval és add hozzá a sütőport. Az egész massza fel fog habosodni, de ne aggódj, pont ilyen kell, hogy legyen. Add hozzá a tojásos cuccot a zabpehelyhez, majd egy kb 22 cm-es kivajazott piteformába öntsd bele az egészet. A tetejét pakold meg friss magozott cseresznyével/meggyel és bogyós gyümölcsökkel, majd süsd 180C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Köszi a receptet!!! El is mentem, hogy meg tudjam csinálni :o)