Akik olvastok, tudjátok, hogy szeretek Karácsonyra házi készítésű dolgokkal (is) előállni: Az idén cuki forró csoki csomagokkal készülök, mindenféle ízben. Alapreceptnek Jamie forró csoki receptjét használtam, azt "karácsonyiasítottam" az ajándékozottak ízpreferenciái szerint![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f60a.png)
. Az eredeti receptet itt találhatjátok, én persze szokás szerint variáltam rajta, ti pedig döntsétek el, melyiket használjátok.
![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f60a.png)
![☕](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u2615.png)
- 4 púpos ek holland (természetesen cukrozatlan) kakaópor
- 3 púpos ek porcukor
- 2 púpos ek tejpor
- 2 púpos ek étkezési keményítő
- 100 gr étcsoki
- csipet só
- fűszerek (lásd lent)
Az étcsokit dobd késes aprítógépbe, fogd be a füled
, és aprítsd por állagúra. Keverd össze az összes többi hozzávalóval, és ENNYI!Easy, peasy, ugye?
![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f601.png)
Na, amikor elkészült az alap, jöhet bele az ízesítés. Nálam:
- Fahéjas forró csoki: alap + 1 kk fahéj
- Mézeskalácsos forró csoki: alap + 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- Sütőtökös forró csoki: alap + 1 kk sütőtökpite fűszerkeverék
- Azték forró csoki: alap + 1 kk fahéj + pici őrölt chili
- Narancsos forró csoki: alap azzal a változtatással, hogy használj a sima étcsoki helyett narancsosat, + hozzákeverhetsz egy kevéske kandírozott narancshéjat is.
Saját tapasztalataim:
én egyszerre megnégyszereztem az alapot (így gyorsabb volt), lemértem, elosztottam 4 egyenlő részre és csak külön-külön hozzákevertem a különböző fűszereket.Gyorsabb nem is lehetne.
Ja, és írjatok hozzá utasítást is: Egy adag Karácsonyi forró csoki elkészítéséhez 2 púpos kiskanál forró csoki port oldj fel 2 dl forró tejben.
És a lényeg: készítsd hozzá csodaszép csomagolást!Töltheted csatos üvegbe, vagy akár átlátszó zacskóba is. Készítettem hozzá Nektek ilyen kerek cuki kis feliratokat, amit ha öntapadós papírra kinyomtattok, és ráragasztjátok a zacskóra/üvegre, még szebb és különlegesebb lesz. Remélem, tetszik Nektek!Nem kötelező visszalinkelni, nem kötelező hivatkozni, sőt, nyugodtan osszátok meg, ha akarjátok! A lényeg úgyis az, hogy örömet okozzunk a szeretteinknek. Persze ha tetszik, akkor ne fogjátok vissza magatokat, és nyugodtan kommenteljetek, mert attól mindig nagyon jól érzem magam, és legalább látom, hogy nem dolgoztam hiába![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f609.png)
![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f600.png)
![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f609.png)
![](https://ssl.gstatic.com/mail/emoji/5/48px/emoji_u1f600.png)
16 megjegyzés:
Nagyon tetszik, Eva! Egyszerű, gyors, személyre szabható, igazi "törődős-meglepi". A matricákért pedig külön odavagyok, szóval köszönet értük! Boldog karácsonyt Nektek!:)
Köszi a kedves szavakat, örülök, hogy tetszik! Neked is nagyon szép Ünnepeket!
Köszönet a receptért és a matricákért! Kipróbáltuk, nagyon finom! Üvegben az ajándéknak készített forró csoki por, rajta a matrica, ami remekül mutat a csomagoláson. :)
Köszönöm szépen:)
Nagyon jó recept, ki is fogom próbálni! :)
Azt szeretném tudni, hogy mik a tapasztalatok, a csoki nem olvad? Könnyen viszi az aprító? Hol tároljátok az üveggel, ha kész? Köszönöm a választ! :)
Szia Noémi, nem, nem olvad. A csomagolásból rögtön a késes aprítógépbe tedd a kockákat, és sima por állagot fogsz kapni. A csatos üvegekben bárhol jól elvan, nem igényel különleges tárolást. :)
Köszönjük a receptet nagyon tetszik :)
Abban segítenél, hogy ez a mennyiség kb mekkora üveghez való?
Koszonom :)
Nagyon jónak tűnik a recept! Nincs véletlenül egy fehércsokis változata? :)
Szerintem fehercsokit tegyél az étcsoki helyett ;)
Szerintem fehercsokit tegyél az étcsoki helyett ;)
Szia,kukorica vagy búzakeményítő?
Szia Edit, azt írja az étkezési keményítős dobozon, hogy kukoricakeményítő, megnéztem :)
Szia! Engem az érdekelne, hogy a tejpor tulajdonképpen kávéfehérítő? Vagy az a tejpor, amit édességekhez, süteményekhez használunk? Köszönöm előre is a választ! Szép napot! Üdv, Barbi
Kipróbáltuk, nagyon finom lett! Köszönjük a receptet!
Kedves Barbi, nyugodtan mehet kávéfehérítő krémporból is :)Szeretettel üdvözöllek!
Nagyon jó ötlet! Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése