12/20/2020

Rántott csirkemell mártogatóssal

Ha már unjátok a hagyományos rántott csirkemellet, készítsétek így el, a gyerekek garantáltan imádni fogják:)

Pác:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1/2 kk sültcsirke fűszer
  • 1/2 kk vegeta

És még:

  • 500 gr csirkemell hosszúkás csíkokra vágva

Panír:

  • 4 dl zsemlemorzsa (2 bögrényi)
  • 1 kk sütőpor
  • pici só
Mártogatós:
  • 4-5 ek tejföl
  • 2-3 ek majonéz
  • apróra vágott kapor
  • pici só
  • citromlé ízlés szerint

A pác hozzávalóit keverd össze, és jó alaposan forgasd bele a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet. Mehet a hűtőbe legalább egy órára pácolódni, de maradhat tovább is. 

A zsemlemorzsát keverd össze pici sóval, és a sütőporral, majd egyenként kicsit csöpögtesd le a húst és forgasd a panírba. Pár perc alatt süsd aranybarnára forró olajban.A mártogatós hozzávalóit keverd szép egyenletesre és azzal tálald az elkészült húst. Puszi mindenkinek!

1 megjegyzés:

Timi írta...

Na ezt ki fogom próbálni! :o) Köszi!!!