Ha már unjátok a hagyományos rántott csirkemellet, készítsétek így el, a gyerekek garantáltan imádni fogják:)
Pác:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 kk só
- 1 kk fokhagymapor
- 1/2 kk sültcsirke fűszer
- 1/2 kk vegeta
És még:
- 500 gr csirkemell hosszúkás csíkokra vágva
Panír:
- 4 dl zsemlemorzsa (2 bögrényi)
- 1 kk sütőpor
- pici só
Mártogatós:
- 4-5 ek tejföl
- 2-3 ek majonéz
- apróra vágott kapor
- pici só
- citromlé ízlés szerint
A pác hozzávalóit keverd össze, és jó alaposan forgasd bele a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet. Mehet a hűtőbe legalább egy órára pácolódni, de maradhat tovább is.
A zsemlemorzsát keverd össze pici sóval, és a sütőporral, majd egyenként kicsit csöpögtesd le a húst és forgasd a panírba. Pár perc alatt süsd aranybarnára forró olajban.A mártogatós hozzávalóit keverd szép egyenletesre és azzal tálald az elkészült húst. Puszi mindenkinek!
1 megjegyzés:
Na ezt ki fogom próbálni! :o) Köszi!!!
Megjegyzés küldése