Szerbiában, és egyáltalán a balkáni országokban nagyon sok mindent készítenek réteslapokból, édeset, sósat egyaránt. Most egy nagyon gyorsan elkészíthető sós túrós variációt hoztam nektek 😍
- 250 gr réteslap
Töltelék:
- 1 zacskó túró (450-500 gr)
- 1 tojás
- 1 jóóó nagy ek tejföl
- só ízlés szerint
Kence:
- 1 tojás
- 3 ek olaj
- 3 ek joghurt
A kence hozzávalóit keverd össze egy tálkában. A töltelék hozzávalóit szintén keverd jó alaposan össze. Fogd a réteslapokat, és vágd a lapokat 3 egyenlő részre, így:
Ha ezzel megvagy, fogj egy tésztacsíkot, és kend meg a kencével, tegyél rá egy másik tésztalapot, és egy kanálnyit a töltelékből. Háromszög alakban hajtogasd be a tésztát, és kész is (így, ahogy a fotón látod :) )
Ezt addig csinálod, amíg van hozzávaló. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatod a túrós háromszögeket, ha maradt a kencéből, azzal le is kenheted a tetejüket, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd őket szép aranybarnára.
1 megjegyzés:
Oh, én sose gondoltam még erre, hogy így is fel lehet használni a réteslapot! Köszi az ötletet!!!
Megjegyzés küldése