4/16/2021

Fehérboros krumplis dalmát hal


  • 800 gr tengeri hal 
  • 1 kg krumpli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • hal fűszer
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl víz
  • kapribogyó

A krumplit főzd meg, vigyázva, hogy ne főzd szét. A fokhagymát vágd apróra a petrezselyemmel, és keverd össze az olívaolajjal.

A halat sózd, borsozd és szórd meg hal fűszerkeverékkel mindkét oldalról, majd szedd falatnyi darabokra, keverd össze a fokhagymás petrezselymes olívaolajjal. A krumplit hámozd meg és vágd ujjnyi vastag karikákra.

Egy tűzálló tálad kenj meg vékonyan olívaolajjal, mehet bele a krumplikarikák fele (sózd, borsozd), erre az összes hal, majd a maradék krumplikarika (sózd, borsozd), kapribogyó ízlés szerinti mennyiségben, majd az egészre öntsd rá a fehérbor+víz keverékét. 

Alufóliával lefedve 180 C-on süsd bő fél órát, majd az alufóliát levéve süsd addig, amíg a krumpli szép aranybarna színt nem kap.

P.S: Recepthez innen inspirálódtam.

Nincsenek megjegyzések: