4/17/2021

Linzertorta

Ha még nincs linzertorta receptetek, ezt nagyon jó 💓vel tudom nektek ajánlani 😍. És ugye hogy csodaszép?

Tészta:

  • 125 gr vaj
  • 125 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1/2 tojássárgája
  • 125 gr darált dió (eredeti recept szerint mandula, de dióval is isteni)
  • 200 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 0,5 kk szegfűszeg
  • 1 csapott kk fahéj
  • pici só

Töltelék:

  • kb. 100 gr lekvár 

Tetejére:

  • másik 1/2 tojássárgája elkeverve 1 ek tejjel


A tészta hozzávalóit jó alaposan dolgozd össze, majd egy lisztezett deszkán gyúrd sima tésztává. Oszd 2/3-1/3 arányban szét a tésztát, majd a nagyobbik részt tedd egy piteforma aljába, kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíthetsz rácsokat, vagy szaggathatsz formákat, ahogy én is tettem ( a lekvárból nem érdemes sokkal többet tenni, még ha jó ötletnek is tűnik elsőre a sok töltelék, de túl édessé teheti a tortát, úgyhogy csak csínján vele 😉). A maradék fél tojássárgát keverd el a tejjel és kend le a pite szélét és a rácsot/szaggatott formákat. Mehet a 180C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül, nagyjából fél órára, vagy picivel többre.Hagyd hűlni, és már szeletelheted is 😀!

A recept A legjobb Dr. Oetker sütemények könyvből lett kipróbálva. 

Nincsenek megjegyzések: