A karácsonyi készülődés egyik nagyon szép része az aprósütik készítése :) Nálunk ez a süti minden évben elkészül Karácsonyra. Egyrészt szép, mutatós, másrészt nagyon finom, harmadrészt pedig pofon egyszerű elkészíteni :) Imádom, ahogy a vanília és dió illata betölti a házat 💗 Fémdobozban hetekig símán bírja 😀
- 250 gr darált dió
- 230 gr cukor
- 250 gr vaj/margarin
- 450 gr liszt
- 2 tojás
- 2 vaníliás cukor
Forgatáshoz:
- vaníliás porcukor
A darált diót keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd gyúrd össze a tojással és a szobahőmérsékletű vajjal.Utoljára adagold hozzá pár részletben a lisztet, gyúrd addig, amíg teljesen szép, egynemű masszát nem kapsz. Vegyél a tésztából diónyi darabokat, és nyomkodd bele a fém formákba. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Még melegen forgasd meg őket vaníliás porcukorban.
P.S: Ha nincsenek formáid, nyugodtan formázz belőle kézzel kis kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése