Ezt a linzert mindig ezzel a szicíliai mandulás sütivel szoktam párban készíteni, mert ebbe pont két tojássárgája kell, amabba pedig 2 tojásfehérje :)Szóval pont tökéletes, ráadásul mindkettő isteni finom 😊
Tésztához:
- 300 gr liszt
- 60 gr étkezési keményítő
- 1 kk fahéj
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 90 gr porcukor
- 200 gr vaj/margarin
- 60 gr darált dió/mandula vagy vegyesen, arány mindegy
- 2 tojássárgája
És még:
- lekvár
- porcukor
A lisztben keverd el az étkezési keményítőt, a fahéjat, sót, narancshéjat és a porcukrot, a darált diót/mandulát, add hozzá a két tojássárgáját, majd morzsolt el a vajjal és gyúrd, amíg össze nem áll szép egynemű tésztává. Mehet egy órácskára a hűtőbe, majd linzerformával szaggasd ki, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt készre (maradjanak világosak). Ha már kihűltek, a középen lyukasakat szórd meg porcukorral, majd ragaszd őket össze a teliekkel. Mehetnek is a fémdobozba, hogy szépen összeérjenek az ízek.
P.S: Az islereket is ebből csináltam, olvasztott csokiba mártottam a felső kekszet, és megszórtam liofilizált málnával 💓
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése