12/22/2024

Fűszeres linzer

Ezt a linzert mindig ezzel a szicíliai mandulás sütivel szoktam párban készíteni, mert ebbe pont két tojássárgája kell, amabba pedig 2 tojásfehérje :)Szóval pont tökéletes, ráadásul mindkettő isteni finom 😊

Tésztához:

  • 300 gr liszt
  • 60 gr étkezési keményítő
  • 1 kk fahéj
  • csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 90 gr porcukor
  • 200 gr vaj/margarin
  • 60 gr darált dió/mandula vagy vegyesen, arány mindegy
  • 2 tojássárgája

És még:

  • lekvár
  • porcukor

A lisztben keverd el az étkezési keményítőt, a fahéjat, sót, narancshéjat és a porcukrot, a darált diót/mandulát, add hozzá a két tojássárgáját, majd morzsolt el a vajjal és gyúrd, amíg össze nem áll szép egynemű tésztává. Mehet egy órácskára a hűtőbe, majd linzerformával szaggasd ki, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt készre (maradjanak világosak). Ha már kihűltek, a középen lyukasakat szórd meg porcukorral, majd ragaszd őket össze a teliekkel. Mehetnek is a fémdobozba, hogy szépen összeérjenek az ízek.


P.S: Az islereket is ebből csináltam, olvasztott csokiba mártottam a felső kekszet, és megszórtam liofilizált málnával 💓


Nincsenek megjegyzések: