7/13/2010

Kakaós meggyes kuglóf


  • 2 tojás
  • 250 gr cukor
  • 0,6 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl víz
  • 100 gr kakaópor (nálam holland)
  • 250 gr rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 250 gr magozott meggy

A tojásokat és a cukrot mixerrel keverd habosra, add hozzá az olajat, tejfölt, vizet és a kakaót. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával, madj keverd hozzá az előző masszához. Ha nem szilikonos kuglófformát használsz, akkor a formát kend meg vajjal és szórd be zsemlemorszával (szilikonosnál ez teljesen elhagyható), majd adagolj a formába egy réteget a tésztából, majd szórd meg meggyel. Erre ismét egy réteg tészta, majd meggy, így folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig (kb. 50-60 perc).

P.S: Eredeti recept innen, én csak annyit változtattam rajta, hogy tettem bele meggyet is, mert szeretjük.A kuglóf finom lett, és sokáig friss maradt:)

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ah, de csodálatos színe van! Kiabál, hogy harapj belém :-)))

Bianka írta...

Fenségesen néz ki, nagyon jó ötlet a meggye