7/02/2010

Porélesztős sajtos rúd


Tésztához:
  • 600 gr liszt
  • 250 gr margarin
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek só
Tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
A tészta hozzávalóit jó alaposan gyúrd össze, majd tedd 1 órára a hűtőbe. Ezután lisztezett munkafelületen nyújtsd ujjnyi vastagra, kend le a felvert tojással, és szórd meg jó bőségesen rezselt sajttal. Ezután vágj belőle rudakat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200C-ra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
P.S: Recept innen. Számomra új volt, hogy egy élesztős tésztát hűtőbe (???) kell tenni a recept szerint, mert az élesztőnek ugye pont az a lényege, hogy meleg helyen keleszti a tésztát, de hát úgy voltam vele, hogy a jó pap is holtig tanul, kipróbálom úgy, ahogy írja, aztán lesz, ami lesz. És végül finom lett:) Nincs neki kelt tészta jellege, de ettől fügetlenül nagyon finom:)))

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Még sosem használtam porélasztőt, de ha azt mondod, hogy tök finom lett akkor ki fogom próbálni :)
Nagyon guszta

Zazálea írta...

A hűtőben is tud kelni, csak éppen lassan, ettől még jobb, még levegősebb lesz a tésztája - én így tudom. :o)

Eva írta...

Bianka, igen, tényleg finom lett:)A porélesztőtől pedig ne félj, jó kis találmány:)

Zazálea, köszi, hogy írtál, biztosan így van, ahogy mondod, csak még én nem tapasztaltam ilyet - eddig:)De mostmár látom, hogy valóban így van:)