7/14/2010

Tandoori csirkecombok


  • 1 kg csirke felsőcomb
  • olaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 ek tandoori massala fűszer
  • 1 csapott kk ételízesítő
  • 1 citrom leve
A csirkecombokat sózd meg, majd pici olajon pirítsd át őket minden oldalról. A joghurtba keverd bele az áttört fokhagymát és az apróra felkockázott vöröshagymát, add hozzá az ételízesítőt, a tandoori massalat és a citrom levét. Egy hőálló tálba rendezd el a csirkecombokat, öntsd le a joghurtos keverékkel, és jól forgasd át őket, hogy mindenhol érje a joghurtos cucc. A tálat fedd le alufóliával, és süsd 20 percig 200 C-ra előmelegített sütőben, majd vedd le a fóliát és süsd további 10 percig, hogy a combok szépen megpiruljonak.
P.S: Stahl Judit 'Gyors szárnyas ételek' könyvét lapozgattam, és megtetszett ez a tandoori csirke. Az indiai konyhát egyébként is szeretem, és ebben az ételben sem csalódtam:) Annyit változtattam a recepten, hogy kész tandoori fűszerkeveréket használtam -ettől lett ilen szép piros:) (az eredeti recept szerinti fűszerezést is azért leírom: 2 ek currypor, 1-1 kk-nyi őrölt kömény, gyömbér és fahéj, 1 késhegynyi cayenne bors - ettől nem lesz szép piros:))), de azért finomnak biztos így is finom)

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta!

Bianka írta...

Hű-ha :) guszta

trendo írta...

Annak idején én még tábortűz parazsán-hamubájan is sütöttem ilyet. Alufóliáből csináltam stanicliket és abban sültek meg a combok. A hús teljesen beszívta a szaftot és senki nem értette, mitől is lett olyan finom. :) Csak én még nem tudtam, hogy ez tandoori. Mi cigánycsirkének hívtuk :)

Eva írta...

Ottis, Bianka, köszi szépen:)Trendo, lehet, hogy a cigány és az indiai konyha nem is áll olyan messze egymástól?:)))Az alufóliában sült csirkédet én is szívesen megkóstoltam volna!
Puszi mindannyiótoknak!

trendo írta...

Egyszer nekiveselkedtem és csináltam magamnak egy jókora adag "garam massalát". A fűszerkeverék pazarul sikerült, de mikor elfogyott, rá kellett jönnöm, hogy nem írtam fel, miből és mennyit tettem bele. Azóta se sikerül úgy. :(((Ha nincs eszed, legyen noteszed! (Vagy noteszgéped...:)