- 3 tojás
- 200 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 100 gr margarin
- 2 dl joghurt
- 150 gr rétesliszt
- 150 gr finomliszt
- 1 sütőpor
- szilva
- 2 ek barnacukor
- 1 kk fahéj
A tojásokat a cukorral keverd habosra, add hozzá az olvasztott margarint és a joghurtot, majd legvégül a sütőporral elkevert két fajta lisztet. Mixerrel jól keverd össze az egészet, majd öntsd a tésztát vajazottlisztezett, közepes nagyságú tepsibe. A tetejét rakd ki szilvával, szórd meg a a barnacukor és a fahéj keverékével, majd süsd 200C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig. Ennyi:)))
P.S: Recept innen. A szilvás változatnál a szilvát fahéjas barnacukorral szórd meg, ha pedig sárgabarackkal készíted, a tésztába reszelj egy kis citromhéjat:)
6 megjegyzés:
Gyönyörű
Ezért imádom ezt a blogot: semmi mellébeszélés, semmi locsi-fecsi, csak a lényeg, a recept! :D
Millió köszönet!
Encifinci
Milyen jól néz ki! Kérem szépen belőle! :)
Nem ide tartozik, de remélem tudsz segíteni. A Vajdaságban ettem egy Japán szél nevü törtát, dióval meg zsemlemorzsával(?) készítették. Ismered? Érdekelne a receptje, és nem találom sehol.
Kedves Juc,
Van egy Japán szél torta receptem, méghozzá egy jó nagy tortára való, leírom Neked, remélem, ez az, amit kerestél:
Tortalaphoz:
5 tojásfehérje
10 ek cukor
1 ek ecet
3 ek zsemlemorzsa
3 ek darált dió
A fehérjéből kemény habot versz, hozzáadod a cukrot, a legvégén az ecetet, a zsemlemorzsát és a diót. 180 C-on sütsz ebből 3 lapot (tehát összesen 15 tojásfehérjéből)
Krém 1:
10 tojásárgája
12 ek cukor
8 ek rétesliszt
0,5 l tej
1 margarin
1 tejszínhab (zacskós)
A tojássárgákat 4 ek cukorral mixereled, hozzáadod a lisztet és 2 dl hideg tejet. Ezt beleöntöd 1 lábasba, amiben felmelegítetted a maradék 3 dl tejet és 8 ek cukrot. Összefőzöd az egészet.
Krém 2:
300 gr darált dió
pici meleg tej
100 gr olvasztott csoki
A darált diót leöntöd a meleg tejjel, és hozzáadod az olvasztott csokit.
Amikor a krémek kihűltek, összekevered a 2 féle krémet. Hozzáadsz 1 margarint és 1 zacskó felvert tejszínhabport.
És még kell hozzá egy csomó felvert tejszínhab. És akkor jön a rétegezés:
tortalap-krém-tejszínhab
tortalap-krém-tejszínhab
tortalap és végül az egészet bevonod tejszínhabbal.
(Ennél a receptnél kimarad 5 tojássárgája, ezt linzerekhez el lehet használni)
Én még nem készítettem, de remélem, ez az, amit kerestél:)
Puszi!
Bianka, Encifinci, Ami, köszi szépen, küldök belőle kóstolót:)))
Puszi!
Megjegyzés küldése