3/27/2011

Ajváros gombás rétes



  • 12 db réteslap

  • 8 ek ajvár

  • 400 gr túró

  • 3 tojás

  • 1 sütőpor

  • 400 gr gomba


  • ételízesítő

  • olaj

A gombát tisztítsd meg, vágd szeletekre, és sóval, ételízesítővel megszórva, kevés olajon párold addig, amíg elfő a leve. A túrót keverd össze a tojásokkal, a sütőporral, és adj hozzá sót ízlés szerint. Fogj egy réteslapot, kend meg 2 ek ajvárral, majd helyezd rá a következő réteslapot, kend meg a túrós-tojásos massza negyedével. Erre jön a harmadik réteslap, erre szórd rá a gomba negyedét. Tekerd fel az egészet szép szorosan, majd kend meg a tetejét pici olajjal. Összesen 4 tekercset fogsz kapni. Tedd mindegyiket egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és süsd szép aranybarnára 200 C-on, kb. 25 perc alatt el is készül:)

2 megjegyzés:

Anazar írta...

Remek párosítás ;-)

Bianka írta...

Remekmű