3/07/2011

Cseresznyés clafoutis


  • 3 tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 ek finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 500 gr cseresznye

A tojást a vaníliás cukorral és a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet, a tejet és a tejszínt, és keverd símára. Elég híg masszát fogsz kapni, de nem kell megijedni, ez pont ilyen kell, hogy legyen:)Öntsd a tésztát egy vajazott, lisztezett piteformába, szórd rá a cseresznyét, és süsd 180 C-on kb. 40-45 percig.


Még több clafoutis recept nálam:
P.S: Forrás: Príma Konyha, 2009 július. Régen készítettem már clafoutist, pedig nagyon szeretjük, és tényleg 2 perc alatt össze lehet dobni. Engem mindíg elvarázsol ez a vaníliás pudingra, és palacsintára emlékeztető tészta, remélem, Ti is szeretni fogjátok!A gyümölcsöt pedig variáljátok kedvetekre, nagyon finom meggyel, szilvával, vagy sárgabarackkal is.

9 megjegyzés:

Nelli írta...

Először azt hittem áfonya van a tetején!Nagyon finom lehet meggyel is!:-)

Mónika írta...

Én is nagyon szeretem, tényleg gyors, és egyszerű sütemény. Szépek a képek nagyon!

Nelli írta...

Azt hiszem ma meg is sütöm!:-)

Bianka írta...

Juj nagyon guszta, főleg a szelet

Kati írta...

De szép!

Borga írta...

Én szederrel sütöttem meg tegnap.Azzal is nagyon finom.Volt!:)

feketepillangó írta...

Nem bírtam neki ellenállni ..ki kellett próbálnom!!!
Köszi a receptet!!!:)

Viktória Frankó írta...

Nagyon finom, de szerintem nagyon kevés az a 4 evőkanál cukor. Én eggyel többet tettem, de sajnos még így sem volt édes egyáltalán!

Eva írta...

Kedves Viki!Köszi a véleményt és hogy kipróbáltad a receptet!Hát igen, az édesség kérdésköre elég relatív. Van ki édesebben szereti, van, aki kevésbé. Egy kis porcukor a tetejére segít:)