2/10/2012

Karamell öntet - fázisfotókkal

Hát, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem nagyon tudok ellenállni a karamellnek, legyen az bármilyen formában is. És ilyenkor, a hatalmas mínuszokban olyan jól esik egy kis lélekmelengető édesség, egy kis plusz a haboskávé tetejére, amitől máris mosolygós lesz az ember:)


Ez kell hozzá:



  • 375 ml cukor

  • 80 ml víz

  • 310 ml tejszín

  • 2 kk vanília aroma


Egy lábasba tedd bele a cukrot:


Öntsd rá a vizet, majd közepes lángon kezdd el összemelegíteni.


Egy idő után cukorszirupot fogsz kapni, ami habzik és forr, és még áttetsző színű, és így néz ki:



Körülbelül 15 perce van a tűzön a cukor a vízzel, amikor elkezd ilyen gyönyörű aranybarna színt kapni Pont ez az, amire vártunk! Nézzétek csak, milyen gyönyörű!



És akkor jöhet rá a jó sűrű tejszín. Sisteregni fog és habzani, mint az őrült, de ne aggódj, hanem fogd a kézi habverőt, és keverd vadul, amíg



ilyen gyönyörű, sűrű és egynemű karamell krémet nem kapsz. Na, pont ez az, amire vártunk. Ekkor kapd le a tűzről, adj hozzá 1-2 löket vanília aromát, keverd össze és már kész is!




Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, és öntsd üvegbe. Ekkor még folyósabb, de álltában be fog sűrűsödni, de végig folyékony marad. Hűtőben 2-3 hétig bőven eláll.

5 megjegyzés:

Timi írta...

Ez annyira, de annyira guszta, hogy szinte érzem is az ízét a számba...pont tegnap vettem igazi angol vajkaramellát ...:o)

Gizi írta...

Kedves Éva!
Én is pont egy ilyen melengető, kényeztető finomságra vágyom, és ha most itt lenne tuti nem tudnék neki ellenállni. Mivel viszont nincs itt, így kénytelen leszek elkészíteni. Köszönöm a receptet.:)

Adél (Afraa) írta...

Óóó, milyen fantasztikus az az első fotó! Szinte belekívánkozik a számba :)
Nyamiii

Vicuska írta...

Eláll, ha hagyom! :D

Hobbychef írta...

Nagyon szemléletesen, lépésről lépésre mutattad be képekben és stövegben. Gratula. Az eredmény pedig kiváló!