6/15/2012

Vera epres palacsinátja a sütőből

Egy kedves blogger társam, Vera receptjét teszteltem, szuper! Kicsit palacsinta, kicsit clafoutis, eperrel. Vera azt mondja, nyári változatban eperrel készíti, téli időszakban pedig a sütési idő felénél lekeni a tésztát egy kis tejszínnel, és megszórja fahéjjal és cukorral, és úgy süti készre. Mindkét változatát kipróbáltam, tejszín helyett sűrített tejjel kentem le, és ment rá a fahéjas cukor, mindkettő finom, és percek alatt kész. Lássuk:
Kell hozzá:
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 6 ek liszt
  • 1 ek cukor
  • eper

A hozzávalókat (az eper kivételével) keverd csomómentesre. Öntsd vajazott kis sütőformákba, a tetejére tegyél félbevágott epret és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben szép aranybarnára (kb. 15-20 perc, formától függően lehet több, vagy kevesebb). Ez elég kis adag, mondjuk két főre való, ha többen vagytok, duplázzátok meg a mennyiségeket.

P.S: Én tettem egy ici-pici sütőport is a tésztába, épp csak egy késhegynyit. Plusz megjegyzés tőlem, hogy ne sajnáljátok a tésztát, legyen inkább több a formában, úgy lesz igazán finom:) Szuflé formában is símán lehet sütni. Eredeti receptet szerbül tudók itt tudják elolvasni. Vera blogja egyébkénet azért is áll közel a  szívemhez, mert a vajdasági konyháról szól, ötvözi annak a sok sok népnek a gasztro kultúráját, akik közösen élnek, szívesen készítik egymás ételeit, és még olyan régi autentikus ételeket is viszontlátok, amiket a nagymamám is készített, és pontosan úgy, ahogy ő készítette:) Hvala Vera na divnom receptu:)

3 megjegyzés:

Anazar írta...

Remekül hangzik és igazán kedvemre való!

Uz Astal írta...

Draga Eva, bas si me dirnula ovim postom...drago mi je da si probala i svidja mi se tvoja izmena!Drago mi je da iako ne ostavljamo jedna drugoj komentare non stop, ipak pratimo medjusobni rad!Veliki pozz

Eva írta...

Draga Vera, onda si verovatno razumela i to sto sam dodala kao svoj komentar, da izuzetno cenim to sto radis, i da mi je kao Vojvodjanki tvoj blog jedan od najomiljenijih.Ne samo zbog recepata i lepih slika, nego i zbog poruke koju on nosi:)Ljubac