Egy kedves blogger társam, Vera receptjét teszteltem, szuper! Kicsit palacsinta, kicsit clafoutis, eperrel. Vera azt mondja, nyári változatban eperrel készíti, téli időszakban pedig a sütési idő felénél lekeni a tésztát egy kis tejszínnel, és megszórja fahéjjal és cukorral, és úgy süti készre. Mindkét változatát kipróbáltam, tejszín helyett sűrített tejjel kentem le, és ment rá a fahéjas cukor, mindkettő finom, és percek alatt kész. Lássuk:
Kell hozzá:- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 ek liszt
- 1 ek cukor
- eper
A hozzávalókat (az eper kivételével) keverd csomómentesre. Öntsd vajazott kis sütőformákba, a tetejére tegyél félbevágott epret és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben szép aranybarnára (kb. 15-20 perc, formától függően lehet több, vagy kevesebb). Ez elég kis adag, mondjuk két főre való, ha többen vagytok, duplázzátok meg a mennyiségeket.
P.S: Én tettem egy ici-pici sütőport is a tésztába, épp csak egy késhegynyit. Plusz megjegyzés tőlem, hogy ne sajnáljátok a tésztát, legyen inkább több a formában, úgy lesz igazán finom:) Szuflé formában is símán lehet sütni. Eredeti receptet szerbül tudók itt tudják elolvasni. Vera blogja egyébkénet azért is áll közel a szívemhez, mert a vajdasági konyháról szól, ötvözi annak a sok sok népnek a gasztro kultúráját, akik közösen élnek, szívesen készítik egymás ételeit, és még olyan régi autentikus ételeket is viszontlátok, amiket a nagymamám is készített, és pontosan úgy, ahogy ő készítette:) Hvala Vera na divnom receptu:)
3 megjegyzés:
Remekül hangzik és igazán kedvemre való!
Draga Eva, bas si me dirnula ovim postom...drago mi je da si probala i svidja mi se tvoja izmena!Drago mi je da iako ne ostavljamo jedna drugoj komentare non stop, ipak pratimo medjusobni rad!Veliki pozz
Draga Vera, onda si verovatno razumela i to sto sam dodala kao svoj komentar, da izuzetno cenim to sto radis, i da mi je kao Vojvodjanki tvoj blog jedan od najomiljenijih.Ne samo zbog recepata i lepih slika, nego i zbog poruke koju on nosi:)Ljubac
Megjegyzés küldése