10/20/2015

Arany cheesecake

Régen, emlékszem a krémsajt olyan drága volt, hogy az ember kétszer is meggondolta, hogy használja-e, és ha igen, mennyit használ belőle. Most viszont a Lidl-ben 1 kg már 800 forintért kapható, ami nagyon vásárlóbarát ár!Úgyhogy az ár mostantól ne fogjon vissza senkit, süssetek vele, mert nagyon finom és rettent gyorsan lehet belőle igazán jó kis dolgokat készíteni! Mutatom, én mire használtam.


Kekszes alap:
  • 250 gr darált keksz
  • 130 gr vaj

Töltelék:
  • 800 gr krémsajt
  • 200 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek citromlé
  • kevés reszel citromhéj
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
És még:
  • bogyós gyümölcs a tálaláshoz


Először is a sütőt melegítsd elő 160 C-ra. A vajat olvaszd fel, és jó alaposan keverd össze a darált keksszel.Nyomkodd az így kapott kekszes masszát egy kerek tortaformába (kb.24-26 cm átmérőjű legyen - én 26-osban sütöttem), és süsd 5 percig. Vedd ki a sütőből, és készítsd el a krémet. A krémsajtot keverd össze a két féle cukorral és a tojásokkal, majd add hozzá a citromlét, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport. Öntsd az egészet a kekszes masszára, és told be a sütőbe. Pontosan 55 perc elteltével vedd ki, és hagy hűlni. Friss bogyós gyümölccsel tálald 

Recept by Eva

1 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon finom ez a torta valóban!!!