Régen, emlékszem a krémsajt olyan drága volt, hogy az ember kétszer is meggondolta, hogy használja-e, és ha igen, mennyit használ belőle. Most viszont a Lidl-ben 1 kg már 800 forintért kapható, ami nagyon vásárlóbarát ár!Úgyhogy az ár mostantól ne fogjon vissza senkit, süssetek vele, mert nagyon finom és rettent gyorsan lehet belőle igazán jó kis dolgokat készíteni! Mutatom, én mire használtam.
Kekszes alap:
- 250 gr darált keksz
- 130 gr vaj
Töltelék:
- 800 gr krémsajt
- 200 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 ek citromlé
- kevés reszel citromhéj
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
És még:
- bogyós gyümölcs a tálaláshoz
Először is a sütőt melegítsd elő 160 C-ra. A vajat olvaszd fel, és jó alaposan keverd össze a darált keksszel.Nyomkodd az így kapott kekszes masszát egy kerek tortaformába (kb.24-26 cm átmérőjű legyen - én 26-osban sütöttem), és süsd 5 percig. Vedd ki a sütőből, és készítsd el a krémet. A krémsajtot keverd össze a két féle cukorral és a tojásokkal, majd add hozzá a citromlét, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport. Öntsd az egészet a kekszes masszára, és told be a sütőbe. Pontosan 55 perc elteltével vedd ki, és hagy hűlni. Friss bogyós gyümölccsel tálald
Recept by Eva
Recept by Eva
1 megjegyzés:
Nagyon finom ez a torta valóban!!!
Megjegyzés küldése