- 1 nagyobb padlizsán
- 2-3 sült (ecetes) paprika
- 1 ek tahini
- fél citrom leve
- só
- bors
- fokhagyma granulátum (vagy 1-2 gerezd fokhagyma)
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- apróra vágott petrezselyem
A padlizsánt szurkáld meg jó alaposan villával, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd meg olyan 45 perc alatt.
Ha ezzel megvagy, szed le a külső héját, és a padlizsán héját tedd egy szűrőbe, hogy jó alaposan kicsöpögjön belőle a lé, amit enged (ez kicsit kesernyés, ezért kell lecsöpögtetni). Ha ezzel megvagy, a padlizsánt egy villa segítségével pépesítsd, add hozzá a tahinit, a sót, borsot, fokhagymát és a citromlevet. Legvégül keverd bele a felkockázott sült paprikát is. Forgasd össze, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, jól hűtsd be és egy kis fűszeres joghurttal tálald!(1 nagyobb bögre sűrű joghurthoz adj ízlés szerint egy kis sót, sumacot, kevéske citromlevet, 1 kk extra szűz olívaolajat, összekevered. és kész is!)
Ha ezzel megvagy, szed le a külső héját, és a padlizsán héját tedd egy szűrőbe, hogy jó alaposan kicsöpögjön belőle a lé, amit enged (ez kicsit kesernyés, ezért kell lecsöpögtetni). Ha ezzel megvagy, a padlizsánt egy villa segítségével pépesítsd, add hozzá a tahinit, a sót, borsot, fokhagymát és a citromlevet. Legvégül keverd bele a felkockázott sült paprikát is. Forgasd össze, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, jól hűtsd be és egy kis fűszeres joghurttal tálald!(1 nagyobb bögre sűrű joghurthoz adj ízlés szerint egy kis sót, sumacot, kevéske citromlevet, 1 kk extra szűz olívaolajat, összekevered. és kész is!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése