9/12/2010

Máklepény


  • 3 tojás
  • 250 gr cukor
  • 2,5 dl tej
  • 200 gr darált mák
  • 200 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • fahéj
  • 2-3 marék mazsola
  • porcukor a tetejére
A tojásokat a cukorral és a tej felével mixerrel jól keverd össze, add hozzá a mákot és a sütőporos lisztet, majd hígítsd a maradék tejjel. Adj hozzá fahéjat ízlés szerint és keverd hozzá a mazsolát is, majd öntsd az egészet vajazott-lisztezett formába. 180 C-on süsd kb. 30 percig. Porcukorral megszórva, baracklekvárral tálald.
P.S: Valami gyorsat akartam, és édeset. És mivel volt itthon mákom, valami mákosat. Horváth Ilona Szakácskönyvéből vettem a receptet, annyit variáltam rajta, hogy tettem bele mazsolát és fahéjat, citromhéjat viszont nem. Annyira egyszerű, hogy egyszerűbb nem is lehetne. 5 perc alatt kész az egész, és annak ellenére, hogy nincs benne semmiféle zsiradék (sem olaj, sem margarin), nagyon finom puha, és egyáltalán nem száraz.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni lehet, imádom a mákot