9/02/2010

Ribizlis muffin


  • 2 tojás
  • 125 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 300 gr liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 8 ek olaj
  • 300 gr ribizli

A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül az olajat, még egyszer keverd jól át az egészet mixerrel. Ezután kanállal keverd a tésztába a ribizli 2/3-át, és adagold a tésztát a muffinsütőbe. A maradék ribizlit oszd el egyenletesen a muffinok tetején, majd süsd meg őket 175 c-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek (nem mértem, de kb. olyan 30-35 perc lehetett).

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépséges