Ha maradt egy kis fonott kalács, vagy kifli, készítsétek el ezt az isteni kalácspudingot. Pofonegyszerű, az íze pedig isteni. De komolyan. Mutatom, hogy készítsd:
Kalácspudinghoz:
- 300 gr (szikkadt) fonott kalács, vagy kifli
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 6 ek cukor
- 0,5 kk fahéj
- puha aszalt szilva és füge (amennyit gondolsz, én nagyjából 10 szemet tettem mindegyikből)
- 2 ek cukor
- 1 csapott kk fahéj
Vaníliaöntet:
- 375 ml tej
- 60 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- pici őrölt vanília
- 125 ml tejszín
- 1 tojássárgája
- 1 ek vaníliás pudingpor
A kalácsot kockázd fel falatnyi darabokra. A tojásokat keverd össze a cukorral, a tejszínnel, tejjel és a fahéjjal. Mehet bele a kalács, hagyd, hadd szívja meg magát a tejes masszával. Vajazz ki egy piteformát, és öntsd bele a masszát. Szórd meg a fahájas cukorral, majd mehet be a sütőbe 180 C-ra, amíg szép aranybarnára nem sül, nagyjából bő fél óra kell neki. Közben készítsd el a vaníliaöntetet. A tejet a 2 féle cukorral tedd fel főni, majd a tojássárgáját keverd össze a tejszínnel, majd a pudingporral. Legyen szép csomómentes. Amikor a cukros tej már meleg, add hozzá a pudingos keveréket, és állandó kevergetés mellett szépen főzd össze. Kész is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése