- 1 fej lila hagyma
- 2-3 ek olaj
- 2-3 ek paradicsomsűrítmény
- 1/4 kk só
- 1/4 kk őrölt kömény
- 1 citrom leve
- 200 gr bulgur
- 1 kígyóuborka
- 3 paradicsom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- még egy kis olívaolaj
A bulgurt öntsd fel kb. 2 bögrényi forró vízzel, és lefedve hagyd megpuhulni kb. 15-20 percig. Közben az olívaolajon pirítsd üvegesre a lila hagymát, majd add hozzá a sűrített paradicsomot, a sót, köményt és a citrom levét. Add hozzá a lecsepegtetett bulgurt és kevergetve pirítsd, forgasd össze kb. 5-10 percig, hogy szépen peregjenek a bulgur szemek. Mehet az egész egy salátás tálba. Amíg hűl, kockázd apróra a meghámozott uborkát, a paradicsomot, a petrezselymet vágd apróra. Add a zöldségeket a bulgurhoz, jó alaposan forgasd össze, sózd, borsozd még ízlés szerint, locsolj rá még egy kis olívaolajt, és jó alaposan forgasd össze az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése