10/28/2020

Sütőtökös fűszeres kuglóf


  •  2,5 dl finomliszt
  • 1,25 dl teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 kk só
  • 1,5 kk fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kk őrölt szerecsendió
  • 1/4 kk gyömbér
  • 2,5 dl sütőtök püré
  • 1 tojás
  • 1,25 dl barna cukor (aki édesebben szereti, tehet többet, nekünk ez pont elég így)
  • 1,25 dl joghurt
  • 1 ek olaj
  • 1 dl mazsola
  • 1 dl apróra vágott dió

A 2 féle lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a sütőporral, add hozzá a fűszereket is (lehet az egészet finomlisztből is). Egy másik tálban keverd össze a sütőtök pürét, tojást, cukrot, joghurtot és az olajat. Keverd bele a száraz hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj. Mehet bele a mazsola és a dió is. A masszát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütőtől függ, de kb. 50 percig.

Nincsenek megjegyzések: