12/10/2011

Non Plus Ultra



Tésztához:


  • 200 gr liszt

  • 200 gr vaj

  • 50 gr vaníliás cukor

  • 2 tojássárgája

  • csipet só

És még:


  • 200 gr porcukor

  • 2 tojásfehérje

  • pár csepp ciromlé

  • baracklekvár


A tészta hozzávalóit gyúrd össze omlós tésztává, csomagold folpackba, és tedd 1 órára hűtőbe. Lisztezett munkafelületen nyújtsd vékonyra, és apró pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjéket pár csepp citromlével és a porcukorral verd kemény habbá, és mindegyik körre tegyél belőle 1-1 kis halmocskát. 160 C-ra előmelegített sütőben süsd világosra, hagyd hűlni, majd kettesével ragaszd őket össze baracklekvárral.


Forrás: A nagy klasszikus, Horváth Ilona szakácskönyvéből egy nagy klasszikus recept:)

2 megjegyzés:

Hajni írta...

Nagyon szépek lettek,meg is kívántam.

Hajni írta...

Megcsináltam és nagyon finom!