Tésztához:
- 200 gr liszt
- 200 gr vaj
- 50 gr vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
És még:
- 200 gr porcukor
- 2 tojásfehérje
- pár csepp ciromlé
- baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyúrd össze omlós tésztává, csomagold folpackba, és tedd 1 órára hűtőbe. Lisztezett munkafelületen nyújtsd vékonyra, és apró pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjéket pár csepp citromlével és a porcukorral verd kemény habbá, és mindegyik körre tegyél belőle 1-1 kis halmocskát. 160 C-ra előmelegített sütőben süsd világosra, hagyd hűlni, majd kettesével ragaszd őket össze baracklekvárral.
Forrás: A nagy klasszikus, Horváth Ilona szakácskönyvéből egy nagy klasszikus recept:)
2 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek,meg is kívántam.
Megcsináltam és nagyon finom!
Megjegyzés küldése