12/21/2011

Narancsos kuglóf




  • 1 margarin (250 gr)

  • 3 dl cukor

  • 4 tojás

  • 1 narancs reszelt héja

  • 5 dl liszt

  • 1 sütőpor

  • 80 ml frissen facsart narancslé
Tetejére:


  • 2,5 dl porcukor

  • 2 ek frissen facsart narancslé

  • 2 ek tej

  • reszelt narancshéj


A szobahőmérsékletű margarint keverd habosra a cukorral, egészesn fehéredésig. Egyenként add hozzá a tojásokat, a reszelt narancshéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és legvégül a frissen facsart narancslevet. Jól dolgozd össze az egészet, és öntsd egy vajazott-lisztezett koszorú- vagy kuglófformába. 170 C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig, és hagyd a formában kihűlni. Közben a porcukrot keverd csomómentesre a tejjel és a narancslével, boríts ki a kuglófot, és csorgasd rá a mázat. Reszelj rá egy kis narancshéjat, és már kész is.

5 megjegyzés:

szmari írta...

Nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni...

Boldog karácsonyt kívánok Nektek! :-)))

vera írta...

Izgleda bas moćno!!!!dostio

Gizi írta...

Meghitt,Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!

batorba írta...

„Legyen veled Karácsony Angyala,
legyen áldás és ünnep az Ünnep,
szeretet simítsa lelkedet,
mikor a csengők megcsendülnek.”
Ara Rauch

Ui.: Kipróbáltam ezt a kuglófot!!!Nagyon finom és nagyon köszönöm a receptet.:-)))

Bianka írta...

Áldott, békés ünnepeket kívánok