12/14/2011

Csokis keksz (Chockolate Chip Cookies)

Kedveseim,


Közeleg a Karácsony, és megkezdődik nálam az aprósüti áradat, remélem, nem fogjátok bánni:) Most egy csokis kekszet hozok, ami nemcsak finom, de tökéletes a maradék csokimikulás eltüntetésére is, és ami szempont, sokáig el is áll. Töltsétek fel a kekszes dobozokat, vagy ajándékozzátok el, a gyerekek imádni fogják. A csokis kekszek mellett már elkészültek a diós kiflik és a diós linzereim is, hamarosan le is fotózom őket és a receptek sem maradnak el.




  • 250 gr liszt

  • 70 gr holland kakaópor

  • 220 gr cukor

  • 1 sütőpor

  • 2 közepes tojás

  • 200 gr margarin

  • vanília aroma

  • apróra vágott csoki (vagy durvára tört csoki mikulás) - kb. 150 gr, de lehet több is:)


A szobahőmársákletű vajat keverd habosra, add hozzá a tojásokat és a vanília aromát (én a Dr. oteker félét szeretem, abból teszek bele 2-3 löketet), keverd össze. Egy tálban keverd össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és add hozzá a vajas cuccot. Gyúrj az egészből egynemű masszát, majd legvégül add hozzá az apróra vágott csokit is. A masszából formálj a két tenyered között diónyi gömböket, lapítsd őket keksz formára, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az így elkészített kekszeket süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig.


Recept innen.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! A leírásból kimaradt, hogy mikor adod hozzá a cukrot!
Egyébként kipróbáltam, szuper a süti!