- 1 fej karfiol (kb. 1 kg)
- 250 gr tejföl
- 4 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk vegeta
- 1 kk sütőpor
- reszelt sajt (jó sok)
- pici olaj
A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Tedd a megfőtt és lecsöpögtetett karfiolrózsákat olajjal vékonyan megkent tűzálló tálba. Keverd össze a tojásokat, a tejfölt, tejet, sót, vegetát és a sütőport, és öntsd az egészet a karfiolra. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül (kb. 30 perc), majd szórd meg jó bőven a reszelt sajttal. Tedd vissza annyira a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon, és már kész is.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretném :)
Megjegyzés küldése