11/03/2011

Törökös rizottó




  • 1 bögre rizs (kb. 200 gr)

  • 1 padlizsán

  • 500 gr csirkemell filé

  • 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 gr hámozott paradicsom konzerv

  • olaj


  • bors

  • ételízesítő


A hagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre az olajon. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, szórd meg egy kis ételízesítővel, és add hozzá a hagymához. Pirítsd meg, majd önts alá egy pici vizet, és dinszteld kb. 10 percig. Közben a patlizsánt hámozd meg, kockázd fel, és add a húshoz, amikor az már megpuhult. Adj hozzá 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kis sót-borsot ízlés szerint, majd keverd hozzá a paradicsomot is.Ekkor add hozzá a rizst, és öntsd fel az egészet 2,5-3 bögre vízzel. Keverd jól össze, majd fedd le, és főzd még kb. 10 percig, amíg a rizs magába nem szívja a folyadékot.

4 megjegyzés:

Adél (Afraa) írta...

Hmm, nagyon guszta! Akarom mondani çok güzel :)

Timi írta...

Nagyon jól hangzik a recept!!! Köszi!

Mrita írta...

Nagyon guszta és finom.

Mrita írta...

Nagyon guszta és finom.