- 1 bögre rizs (kb. 200 gr)
- 1 padlizsán
- 500 gr csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gr hámozott paradicsom konzerv
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
A hagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre az olajon. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, szórd meg egy kis ételízesítővel, és add hozzá a hagymához. Pirítsd meg, majd önts alá egy pici vizet, és dinszteld kb. 10 percig. Közben a patlizsánt hámozd meg, kockázd fel, és add a húshoz, amikor az már megpuhult. Adj hozzá 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kis sót-borsot ízlés szerint, majd keverd hozzá a paradicsomot is.Ekkor add hozzá a rizst, és öntsd fel az egészet 2,5-3 bögre vízzel. Keverd jól össze, majd fedd le, és főzd még kb. 10 percig, amíg a rizs magába nem szívja a folyadékot.
4 megjegyzés:
Hmm, nagyon guszta! Akarom mondani çok güzel :)
Nagyon jól hangzik a recept!!! Köszi!
Nagyon guszta és finom.
Nagyon guszta és finom.
Megjegyzés küldése