11/21/2011

Mézeskalács kuglóf




Száraz hozzávalók:


  • 5 dl liszt

  • 2,5 dl cukor

  • 2 kk sütőpor

  • 0,5 kk szódabikarbóna

  • 1 kk fahéj

  • 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
Nedves hozzávalók:


  • 1 tojás

  • 2,5 dl tej

  • 1,25 dl méz

  • 1 ek olaj
Tetejére:


  • porcukor

Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban a nedveseket. Öntsd össze a két masszát és jó alaposan dolgozd össze. Öntsd az egészet vajazott-lisztezett kuglóf- vagy koszorú formába, és süsd 160 C-ra előmelegített sütőben 55-60 percig. Picit hagyd hűlni a formában, borítsd tálcára. Tálalás előtt szórd meg jó alaposan porcukorral.

P.S: Látszik ám, hogy közeleg a Karácsony, ilyenkor én is imádok igazi, "Karácsony ízű" dolgokat sütni, jó sok fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Ez a kuglóf (vagy koszorú) is ilyen, nagyon gyorsan össze lehet állítani, és napokig friss marad. Az én drága kisfiam két kézzel, és hármasával nyomta magába a szeleteket:), remélem, Nektek is ízleni fog!

8 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

De szép kuglóf! A receptet olvasva szinte érzem az illatát!

marisz57 írta...

Nagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!

marisz57 írta...

Nagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!

Zsuzsa írta...

A finnek is készítenek kuglófot mézeskalácsfűszerrel! Eszméletlen finom!

Bianka írta...

Gyönyörű szép formás lett

Notte írta...

Már 3 hete ezt sütöm minden hétvégén,annyira bejött nekünk.Köszi!

Eva írta...

Lányok, köszönöm!Notte, örülök, hogy ízlik Nektek!Puszillak benneteket!

Névtelen írta...

Megsütöttem és másnapra csak a csodálatos illata maradt! Köszönjük!