Száraz hozzávalók:
- 5 dl liszt
- 2,5 dl cukor
- 2 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl méz
- 1 ek olaj
- porcukor
Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban a nedveseket. Öntsd össze a két masszát és jó alaposan dolgozd össze. Öntsd az egészet vajazott-lisztezett kuglóf- vagy koszorú formába, és süsd 160 C-ra előmelegített sütőben 55-60 percig. Picit hagyd hűlni a formában, borítsd tálcára. Tálalás előtt szórd meg jó alaposan porcukorral.
P.S: Látszik ám, hogy közeleg a Karácsony, ilyenkor én is imádok igazi, "Karácsony ízű" dolgokat sütni, jó sok fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Ez a kuglóf (vagy koszorú) is ilyen, nagyon gyorsan össze lehet állítani, és napokig friss marad. Az én drága kisfiam két kézzel, és hármasával nyomta magába a szeleteket:), remélem, Nektek is ízleni fog!
P.S: Látszik ám, hogy közeleg a Karácsony, ilyenkor én is imádok igazi, "Karácsony ízű" dolgokat sütni, jó sok fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Ez a kuglóf (vagy koszorú) is ilyen, nagyon gyorsan össze lehet állítani, és napokig friss marad. Az én drága kisfiam két kézzel, és hármasával nyomta magába a szeleteket:), remélem, Nektek is ízleni fog!
11 megjegyzés:
De szép kuglóf! A receptet olvasva szinte érzem az illatát!
Nagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!
Nagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!
A finnek is készítenek kuglófot mézeskalácsfűszerrel! Eszméletlen finom!
Gyönyörű szép formás lett
Már 3 hete ezt sütöm minden hétvégén,annyira bejött nekünk.Köszi!
Lányok, köszönöm!Notte, örülök, hogy ízlik Nektek!Puszillak benneteket!
Megsütöttem és másnapra csak a csodálatos illata maradt! Köszönjük!
Most sütöm. Meglátjuk megkora sikere lesz.
Remélem, ízlett Nektek:)
Csodásan néz ki.Hetvégen kipróbalom, biztosa nagyon finom
Megjegyzés küldése