- 800 gr hagyma
- 50 gr vaj
- 1 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 1 l csirkealaplé (mehet kockából is)
- 2 babérlevél
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
- 1 kisebb bagett
- trapista sajt
A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra. A vaj és az olaj keverékén pirítsd a hagymát kb.15-20 percig közepes hőfokon, majd szórd meg a liszttel, öntsd fel a borral és a csirke alaplével. Add hozzá a babérlevelet, sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd felforrni. Közben a bagettet szeleteld fel, és tegyél indegyik szeletre 1-1 szeletke trapista sajtot. A kenyérszeleteket told be az előmelegített sütőbe, és grill funkción pirítsd rá a sajtot.Szedd tányérokba a levest és tálald a sajtos bagettel.
1 megjegyzés:
Szeretem nagyon!:-)Olyan jó kis téli leves!
Megjegyzés küldése