11/06/2011

Mézeskalács muffinok


Száraz hozzávalók:


  • 280 gr liszt

  • 100 gr cukor

  • 1 sütőpor

  • 2-3 kk mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj

  • 1 kk holland kakaópor

Nedves hozzávalók:


  • 1 tojás

  • 2,5 dl tej

  • 0,5 dl olaj

  • 85 gr méz

És még:


  • sűrű szilvalekvár

Csokimázhoz:


  • 100 gr csoki

  • 80 gr margarin

  • pár csepp olaj



A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön tálakban keverd össze, majd öntsd össze a két tál tartalmát, és jó alaposan keverd össze. A masszával töltsd meg a szilikonos muffinformákat (vagy papírkosárkákat) 2/3-ig, majd mindegyik tetejére tegyél egy-egy jó kiskanál sűrű szilvalekvárt. Süsd a muffinokat 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, hagyd őket kihűlni, majd vond be a tetejüket csokimázzal.


Recept innen.

3 megjegyzés:

Kata írta...

Idáig érzem az illatát!!! szuper lehet:))

Kreatív konyha írta...

Gyönyörűek ezek a muffinok!

feketepillangó írta...

Nagyon tetszik! Ötletes és szép, biztos finom is!!!:)