8/09/2013

Pesto


  • 2 nagy csokor bazsalikom
  • 5-6 ág petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fenyőmag/dió/mandula
  • pici só
  • 40 gr reszelt parmezán
  • 1,2 dl extra szűz olívaolaj

A megmosott, lecsöpögtetett bazsalikomot dobd késes aprítógépbe a petrezselyemzölddel együtt, és aprítsd össze a fűszernövényeket. Add hozzá az áttört fokhagymát, a fenyőmagot/diót/mandulát, sót, a reszelt parmezánt, és végül az extra szűz olívaolajat. Pár perc alatt mixeld krémesre, töltsd üvegbe, és máris kész a frissen illatozó, csodálatosan finom házi pesto.

P.S: A pestot imádom, leginkább a házit. Olyan finom, és annyira sokféleképpen variálható. Lehet simán csak főtt spagetti tésztával enni egy kis reszelt parmezánnal, lehet sült zöldségekkel összeforgatni, főtt rizshez keverni, csirkemellbe mozarella sajttal elkeverve tölteléknek, egy síma paradicsomsalátát is klasszisokkal feljavít egy kis pesto és még millió és egy ötletem van. Majd mutatok jó párat:)

Nincsenek megjegyzések: