8/05/2013

Mézeskalácsos szedres cheesecake





Kekszes alaphoz
• 300 gr darált keksz
• 2 ek méz
• 2 kk mézeskalács fűszekeverék
• 120 gr margarin
• 1 dl tej

Krémhez:
• 3 dl tejszín
• 1 habfixáló
• 2-3 ek porcukor ha szükséges
• 250 gr mascarpone

Tetejére:
• szeder
• apróra darabolt mogyoró
• mentalevelek
A darált kekszet, margarint, tejet, mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket jól összegyúrod, hogy egynemű masszát kapj. Ezt nyomkodd egy kapcsos tortaforma aljára egyenletes vastagságban.

Most jön a krém: ehhez a jól behűtött tejszínt verd fel jó keményre, add hozzá a habfixálót is. Ha kell, adj hozzá porcukrot (attól függően, hogy mennyire édes a tejszín). Keverd hozzá a mascarponet is, és öntsd a kekszes alapra. A krémbe nyomkodd bele a szeder szemeket, szórd meg az egészet apróra vágott pörkölt mogyoróval, és díszítsd mentalevelekkel.

Augusztus 4-e kiemelten kedvenc dátumom, ugyanis ekkor van nemcsak Anyuék házassági évfordulója, hanem a mienk is:)A nagy forróságban mégcsak gondolat szintjén sem merült fel bennem, hogy a sütőt bekapcsoljam, viszont tortát mindenképp akartam készíteni, így egy no bake, 15 perces cheesecaket kreáltam. A Zuramnak tetszett - nagyon, és persze nekem is:)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szívből gratulálok mindkét párnak! Puszi, Jutkity