6/24/2014

Lencse kicsit másként




  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • olívaolaj
  • 3 bögre lencse (6 dl)
  • 1-2 paradicsom
  • 200 gr sóskapüré
  • 1-2 ek vörösborecet
  • 3-4 ek natúr joghurt
  • pici só
  • pici olívaolaj


3 bögre lencsét előző este áztass be, majd másnap főzd készre. Ez nagyon gyorsan megvan, nagyjából 15 perc.  A hagymát és a sárgarépát késes aprítógépben turmixold össze, majd olívaolajon pirítsd át. Add hozzá a megfőtt lencsét, és öntsd hozzá 1-2 decit a főzővízből is. Add hozzá a felszeletelt paradicsomot, sózd egy picit és hagyd rotyogni. Add hozzá a fagyasztott sóskapürét (friss sóskát is leturmixolhatsz), hagyd pár percig főni, majd add hozzá a vörösborecetet, keverd hozzá a joghurtot, és már kész is!

P.S: A hagyományos lencsefőzelék különösebben nem hoz tűzbe, megeszem évente egyszer, de ezen kívül eszembe sem jut elkészíteni. Így elkészítve viszont a lencse egész más! És tökéletesen passzol hozzá a sóska savanykás íze:)


Nincsenek megjegyzések: