6/23/2014

Mangoldos paradicsomos rizs



  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 jó nagy csokor mangold (nem mértem, egy nagy zacskónyi volt, kb 800 gr-ra saccolom - nyugodtan készíthető spenóttal is)
  • 2 dl basmati rizs
  • 1+1 bögre zöldségalaplé
  • 70 gr sűrített paradicsom
  • reszelt parmezán
  • olívaolaj


A felhevített olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a megmosott, csíkokra vágott mangoldot (a mangoldnak a vastag szárát természetesen előtte vágd ki:)). Párold pár percig, amíg "összeesik". Egy külön lábasba öntsd a rizst, önts rá 2 dl zöldségalaplét, és főzd csak addig, amíg el nem tűnik a folyadék (kb. 5 perc). A rizst keverd össze a mangolddal. Egy tűzálló tálat kenj meg vékonyan olívaolajjal, öntsd bele a masszát. A második bögre zöldségalaplében keverd el a sűrített paradicsomot, és ezzel öntsd nyakon a rizst. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd, amíg a rizs magába nem szívja az összes folyadékot. Amikor elkészült, reszelj rá jó bőven parmezánt. Paradicsomsalátával és sűrű joghurttal tálald.

Nincsenek megjegyzések: