- 1 fej vöröshagyma
- 1 jó nagy csokor mangold (nem mértem, egy nagy zacskónyi volt, kb 800 gr-ra saccolom - nyugodtan készíthető spenóttal is)
- 2 dl basmati rizs
- 1+1 bögre zöldségalaplé
- 70 gr sűrített paradicsom
- reszelt parmezán
- olívaolaj
A felhevített olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a megmosott, csíkokra vágott mangoldot (a mangoldnak a vastag szárát természetesen előtte vágd ki:)). Párold pár percig, amíg "összeesik". Egy külön lábasba öntsd a rizst, önts rá 2 dl zöldségalaplét, és főzd csak addig, amíg el nem tűnik a folyadék (kb. 5 perc). A rizst keverd össze a mangolddal. Egy tűzálló tálat kenj meg vékonyan olívaolajjal, öntsd bele a masszát. A második bögre zöldségalaplében keverd el a sűrített paradicsomot, és ezzel öntsd nyakon a rizst. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd, amíg a rizs magába nem szívja az összes folyadékot. Amikor elkészült, reszelj rá jó bőven parmezánt. Paradicsomsalátával és sűrű joghurttal tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése