6/30/2014

Teljes kiőrlésű zabkeksz



  • 150 gr margarin
  • 2 tojás
  • 100 gr barna nádcukor
  • 200 gr apró szemű zabpehely
  • 100 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél kk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • csokidarabkák/apróra vágott dió/mogyoró/mazsola ízlés szerint


A margarint olvaszd fel, majd keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat keverd össze, és add az előbbi masszához. Jól keverd össze, és hagyd pihenni 10-15 percig. A masszából formálj diónyi golyókat, lapítsd keksz formájúvá, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 C-ra előmelegített sütőben süsd készre - nagyjából 15 perc alatt.

A kölkök nálunk meg vannak őrülve a kekszekért, így szeretek magam készíteni nekik rágcsálnivalót. Így legalább tudom,mit esznek. Recept Femcaferól kipróbálva, ahogy kész lett, el is fogyott:)

Nincsenek megjegyzések: