- 150 gr margarin
- 2 tojás
- 100 gr barna nádcukor
- 200 gr apró szemű zabpehely
- 100 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
- fél kk sütőpor
- 1 kk fahéj
- csokidarabkák/apróra vágott dió/mogyoró/mazsola ízlés szerint
A margarint olvaszd fel, majd keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat keverd össze, és add az előbbi masszához. Jól keverd össze, és hagyd pihenni 10-15 percig. A masszából formálj diónyi golyókat, lapítsd keksz formájúvá, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 C-ra előmelegített sütőben süsd készre - nagyjából 15 perc alatt.
A kölkök nálunk meg vannak őrülve a kekszekért, így szeretek magam készíteni nekik rágcsálnivalót. Így legalább tudom,mit esznek. Recept Femcaferól kipróbálva, ahogy kész lett, el is fogyott:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése