6/30/2014

Szezámos szójaszószos csirkemell


  • 600 gr csirkemell filé
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kk vegeta
  • 0,5 dl olaj
  • 50 gr szezámmag (opcionális)
  • 100 gr étkezési keményítő
  • 0,5 dl szója szósz
  • köretnek rizs
  • sütéshez olaj

Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.

Nincsenek megjegyzések: