- 600 gr csirkemell filé
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 kk vegeta
- 0,5 dl olaj
- 50 gr szezámmag (opcionális)
- 100 gr étkezési keményítő
- 0,5 dl szója szósz
- köretnek rizs
- sütéshez olaj
Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése