- 500 gr csirkemell
- só
- bors
- vegeta
- olívaolaj
- 1 ek liszt
- 500 gr gomba
- 1 hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 0,5-1 kk őrölt pirospaprika
- 3,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
Először kezdd az előkészületekkel, utána már minden nagyon gyorsan halad: a csirkemellet vágd csíkokra vagy kockázd fel, sózd, borsozd, vegetázd, és forgasd össze egy ek liszttel. A gombát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre, a hagymát aprítsd fel, a paradicsomot a paprikával együtt turmixold össze krémesre. Egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a csirkemell csíkokat, szedd ki a húst, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a gombát, és párold amíg el nem fő a leve és szépen meg nem puhul. Ekkor mehet rá a paradicsom-paprika keverék, és 1,5 dl vízben elkevert őrölt paprika, és tedd vissza bele a húst is. Amikor már a hús szépen megpuhult,keverd el a tejfölben a lisztet csomómentesre, és öntsd ezt is a serpenyőbe. Hagyd még pár percig rotyogni-sűrűsödni, ízesítsd még szükség szerint sóval/vegetával, és már kész is. Galuskával vagy főtt tésztával tálald
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése