Tészta:
- 600 gr liszt
- 1 sütőpor
- 1 kk só
- 1 margarin (250 gr)
- 150 gr cukor
- 1 tojás
- tej, amennyit felvesz (nagyjából 1 dl)
Töltelék
- 500 gr sütőtök püré
- 2 dl cukor
- 2,5 dl nádcukor
- 5 dl tej
- 2 kk fahéj
- 0,5 kk őrölt gyömbér
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 6 tojás
A lisztet összekevered a sütőporral és a sóval, majd elmorzsolod a margarinnal. Hozzáadod a cukrot, az enyhén felvert tojást, és annyi tejet, hogy szép, egyenletes tésztát kapj. Ha ezzel megvagy, jöhet a töltelék: a sütőtökpürét (sütőtököt simán lemixelsz), összekevered a két féle cukorral és a fűszerekkel, hozzáadod a tejet és a 6 enyhén felvert tojást. A tésztával kibélelsz két kerek tortaformát úgy, hogy pereme is legyen, majd betöltöd a töltelékkel. Betolod a pitéket a 220 C-ra előmelegített sütőbe, majd 10 perc után mérsékeled a hőmérsékletet 160 C-ra. Sütöd még kb. 30 percig, és már kész is. nem baj, ha ekkor a töltlék a pite közepén még nem teljesen szilárd, majd álltában úgyis megszilárdul. Csak akkor szeleteld, ha már teljesen kihűlt:)
P.S: Remélem, még nem unjátok a sütőtök receptjeimet!Én nagyon szeretem, és imádok belőle minden félét készíteni!Ez a pite egyébként csodálatosan finom! Ha soknak találjátok a két pitét, csináljatok fél adagot, és akkor egy pitét fogtok kapni a fenti receptből, de inkább maradjatok a kettőnél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése