11/26/2014

Bögrés azonnal puha mézeskalács

Ez egy nagyon egyszerű mézes. Nincs méricskélés, csak egy 2 decis bögre kell hozzá. Annyi a titok, hogy nem szabad túlsütni, és már a sütőből kivéve finom, puha. 


  • 4 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 4 dl méz
  • 2 dl cukor
  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 csapott ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 40 gr szódabikarbóna (1 zacskó)
  • 1 kg finomliszt + 2 marék
    Ugye Ti is imádjátok, amikor az egész lakást belengi a karácsonyi fűszerek illata?:)

A liszt és a szódabikarbóna kivételével keverd össze jó alaposan az összes hozzávalót. Amikor ezzel megvagy, dolgozd bele a szódabikarbónával elkevert lisztet. A munkafelületre szórj 1 marék lisztet, tedd rá a tésztát, a tetejére is szórj egy marék lisztet, és gyúrd át jó alaposan a tésztát. Oszd 3 labdára, csomagold be őket átlátszó fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább egy órára, de legjobb 1 éjszakára. Utána a szokásos módon kinyújtod, kiszaggatod, megsütöd. A sütési idő sütőfüggő, és fontos, hogy ne legyenek túlsütve, mert akkor nem lesznek puhák. Nálam 180 C-on sültek kb. 8-10 percig. 

Recept innen.

Nincsenek megjegyzések: