6/28/2009

Rakott cukkini



  • 1 kg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 sárgarépa
  • Vegeta
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
A cukkinit hámozd meg, vágd szeletekre, sózd meg, és hagyd állni. Közben dinszteld meg a hagymát és a lereszelt sárgarépát, keverd hozzá a darált húst, adj hozzá Vegetát és borsozd. Amikor a hús kész, csepegtesd le a cukkinit, és minden szeletet forgass zsemlemorzsába. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd a cukkinit és a darált húst. Az utolsó réteg cukkini kell, hogy legyen. Az egészet öntsd le a tojások+tejföl keverékével, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.
P.S: Nagymamám adott nem is mertem lemérni hány kg cukkinit. Saját kertből szedettet, természetesen. Unásig fogjuk enni, de nem bánom, mert Carlosszal együtt nagyon szeretjük. Ezzel a hagyományos cukkini muszakával kezdtem el a spajzban várakozó tetemes mennyiség lecsökkentését.Finom volt:)

Nincsenek megjegyzések: