6/04/2009

Töltött padlizsán



  • 4 kisebb padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 300 gr vegyes darált hús
  • petrezselyem
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 100 gr füstölt bacon
  • 100 gr reszelt trapista sajt
  • 2 dl tejföl/joghurt
  • olívaolaj
  • bors
A padlizsánoknak vágd le a szárát, majd vágd őket félbe, és tedd őket forró, sós vízbe, hogy megpuhuljanak. Vedd ki őket, és vájd ki a közepüket. A kivájt részeket kockázd fel, add hozzá a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a darált húst, sózd, borsozd, majd jól keverd össze a masszát, és töltsd meg vele a padlizsánokat. Az egyik paradicsomot kockázd fel, szórd a töltelékre, majd erre jön a felkockázott bacon. Az egészet tedd hőálló tálba, és mehet be olyan fél órára a 180 C-ra előmelegített sütőbe.Ha ez megvan, vedd ki a tálat a sütőből, szórd meg a padlizsánokat reszelt sajttal, told vissza a sütőbe még egy olyan 5 percre. Ekkor a sütéssel már meg is vagyunk, már csak 1-1 ek tejfölt kell a padlizsánok tetejére csorgatni, és a maradék 1 paradicsomot felszeletelni, és azzal díszíteni a kaját.

Nincsenek megjegyzések: