6/13/2009

Pulyka gyros


  • 750 gr pulykamell
Páchoz:
  • 0,5 citrom leve
  • 1 ek origano
  • 1 ek kakukkfű
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd áttört fokhagyma
Körethez:
  • 0,5 káposzta
  • 1 paprika
  • 3 dl joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
És még:
  • 2 hagyma
  • 3 ek paradicsompüré
  • 3 ek olívaolaj

A pác hozzávalóit egy tálban keverd jól össze, és forgasd bele a csíkokra vágott pulykamellet. Alufóliával letakarva tedd 30 percre a hűtőbe. Közben a káposztát vágd vékonyra, a paprikát csíkokra, majd öntsd a zöldségre a jogurtot, sózd, borsozd, és add hozzá az áttört fokhagymát is. A húst vedd ki a frizsiderből, és süsd meg a forró olajon. Szedd ki egy tányérra, majd a visszamaradt olajon pirítsd meg a karikára vágott hagymát, add hozzá a paradicsompürét, és végül tedd vissza a húst is, és így süsd még pár percig, hogy összekeveredjenek az ízek. Egy tányérra helyezd el a joghurtos zöldségeket, és szedd rá a hagymás húst, és kész is:)

Nincsenek megjegyzések: