6/23/2009

Ratatouille tejfölös-joghurtos mártogatóssal


  • 4 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2 paprika
  • 1 padlizsán
  • 1 nagyobb/2 kisebb cukkini
  • kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
Mártogatóshoz:
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 ek joghurt
  • 3 ek aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

A paradicsomot, hagymát, paprikát, padlizsánt vádg nagyobb darabokra, a cukkinit pedig vastagabb szeletekre. Kösd össze a fűszernövényeket, a 4 gerezd fokhagymát pedig aprítsd fel. Egy pici olívaolajon pirítsd meg a padlizsánt, add hozzá a hagymát, cukkinit, paprikát, az áttört fokhagyma felét és a fűszernövényeket, majd rotyogtasd néhány percig. Add hozzá a paradicsomot is, sózd, borsozd, és hagyd rotyogni lefedve további 30 percig. A mártogatóshoz az összes hozzávalót tedd késes aprítógépbe, és jól turmixold össze.

P.S: Ez az a bizonyos klasszikus francia nyári zöldséges egytálétel, hát, nevezzük "lecsónak", ami minden ízében és illatában a mediterrán konyhát idézi... Ezzel a mártogatóssal igazi, könnyű, nyári ebéd:) Finom nagyon.

Nincsenek megjegyzések: