A hidegebb időben nagyon szeretjük a laktató, meleg leveseket. Ez a vöröslencse leves pont olyan, és ráadásul rettenetesen finom 😇Mutatom, hogy készítsétek el:
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 bögre vöröslencse (2 dl)
- 2 ek bulgur
- 0,5 kk őrölt paprika
- 0,5 kk kurkuma
- bors
- 4 bögre alaplé
- 1 kk szárított petrezselyemzöld
- fűszermalomból még egy kis őrölt chili ha szeretitek
Tálaláshoz:
- friss petrezselyemzöld
- citromlé
Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és keverd jól össze az egészet. Öntsd fel az alaplével, majd add hozzá a vöröslencsét és a bulgurt. Tegyél bele 0,5-0,5 kiskanálnyi kurkumát és őrölt paprikát, 1 kk petrezselyemzöldet, borsot ízlés szerint. Ha szeretitek, őrölt bele egy kis csípős chilit, de akár édes paprikát is. Főzd össze az egészet 15-20 perc alatt. Ellenőrizd, hogy kell-e bele még esetleg só/bors. Ha kész, friss petrezselyemzölddel megszórva, kis citromlével meglocsolva tálald.😉
3 megjegyzés:
A vega hozzaszol rovatunk bemutataja: En a lencselevest es fozeleket ugy suritem h a fot lencse egy reszet ledaralom es hozzakereverem a leveshez, fozelekhez. Illetve, mostanaban nagyon bejon h szaritott paradicsomot ( kb 2 db-ot ) keverek a lencsehez :)
Jutkity, ezt a szárított paradicsomot ki fogom próbálni!Anyuék épp most aszaltak egy csomó koktélparadicsomot, ami a kertjükben termett!
Megjegyzés küldése